Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabó Pál: 1440 – Nándorfehérvár első oszmán-török ostroma és előzményei című kötete az Areión Könyvek ötödik kiadványaként jelent meg 2015 őszén.

article preview

Szabó Pál: 1440 – Nándorfehérvár első oszmán-török ostroma és előzményei című kötete 2015. őszén látott napvilágot az Areión Könyvek ötödik kiadványaként.

cimoldali-borito.jpgA kötet a 15. század magyar történelmének egy jelentős epizódját vizsgálja multidiszciplináris megközelítésből. A témának eleddig sem a magyar, sem pedig a nemzetközi középkorkutatás nem szentelt kellő figyelmet – írja Dr. Fedeles Tamás történész Dr. Szabó Pál könyve kapcsán. A szerző Nándorfehérvár első szultáni ostromát és annak körülményeit mutatja be részletesen és helyezi el a vár 1456-os oszmán-török ostromát megelőző időszakának történetébe, korabeli forrásokon alapuló kutatásai alapján a természettudományok, a medievisztika, a hadtörténet, a fegyver-történet, a bizantinológia, az oszmanisztika és a jogtörténet módszereivel. A 2014-ben, Szegeden, summa cum laude minősítéssel megvédett doktori értekezés könyv alakban először kerül a közönség kezébe.

A kötet az areion.ke@gmail.com címen megrendelhető kedvezményes áron, 1.500 Ft-ért.